لیست اختراعات محسن بنجخي
ميكرومتر اپتيكي ديجيتال يك سيستم اندازه گيري غير تماسي، بلادرنگ با دقت اندازه گيري ميكرومتر مي باشد. زمينه فني اين اختراع مربوط به فيزيك (اپتيك) فوتونيك - برق و اتوماسيون صنعتي - مكانيك و ساخت وسايل است .به منظور اندازه گيري ابعاد و كنترل كيفيت قطعات معمولا از ابزار هايي مانند كوليس و ريز سنج استفاده مي شود كه اين ابزارها كند بوده و در خط توليد كاربرد ندارد.سيستم مورد نظر اين اختراع ضمن داشتن سرعت بالا قايليت كنترل خط توليد و ذخيره سازي داده ها را دارا مي باشد از .برجستگيهاي تكنيكي و فني اختراع مي توان موارد زير را نام برد : \tاستفاده از منبع نور LED پربازده و موازي سازي نور آن \tاستفاده از سستم تلهسنتريك به منظور انتقال صحيح دسته پرتوهاي موازي به آشكارساز و تطبيق ابعاد پرتو با دهانه آشكارساز \tنمايش مقطع جسم در حال اندازهگيري \tاندازهگيري دقيق ابعاد جسم با استفاده از آشكارساز خطي
دستگاه حسگر آهنگچرخش فيبرنوري نگهدارنده قطبش سيستمي اپتيكي است كه براي اندازهگيري چرخشهاي بسيار دقيق و تعيين جهت چرخش مورد استفاده قرار ميگيرد. حسگرهاي آهنگچرخش به دو دسته مكانيكي و اپتيكي تقسيم ميشوند. حسگرهاي مكانيكي با داشتن مزيت مهم دقت بالا داراي معايبي مثل: فرسايشهاي مكانيكي، زمان آماده به كار طولاني و وابستگي به شرايط محيطي ميباشند. از اينرو حسگرهاي اپتيكي شامل حسگرآهنگچرخش ليزري و فيبرنوري پيشنهاد شدهاند. حسگرآهنگچرخش ليزر در عين داشتن مزيت دقت بالا داراي معايبي چون حساسيت به تنشهاي مكانيكي و نيازمند تيوب خلا بالا براي تميزسازي ميباشند. در مقابل حسگرآهنگچرخش فيبر نوري داراي مزيتهاي بسياري مثل: ابعاد و وزن كم، اطمينان بالا، طول عمر زياد، قابليت آماده به كار سريع، قيمت پايين، قابليت مقاومت در شرايط سخت محيطي و ... ميباشد. كاربرد اين حسگر در سيستم اندازهگيري لخت، هدايت و كنترل اتومبيل، كشتي ،هليپكوپتر، هواپيما، زيردريايي، ربات، كنترل آنتنها، ماهوارهها، سيستم هدايت دقيق متههاي حفاري چاههاي نفت، حفر تونلهاي زيرزميني و مترو و استخراج معادن و كاربرد در تاسيسات شهري (تعيين راستا) است. كليه قطعات اپتيكي آن از فيبرنوري نگهدارنده قطبش ساخته شده و داراي طرح حلقه باز است. خروجي آن آنالوگ و با پايداري باياس بهتر از 10درجه بر ساعت است.
اختراع انجام شده، طراحي و ساخت سيستم اپتيكي دستگاه شمارنده ذرات ميكروني معلق در يك سيال گازي مي باشد. در اين دستگاه اندازهگيري قطر ذرات و شمارش آنها بر اساس پراكندگي نور ليزر از آنهاست كه روشي سريع، نسبتاً ارزان و غيرمخرب است. در اين روش نور ليزر به ذرات برخورد كرده و شدت نور پراكنده شده توسط ذره، كه با اندازه ذره متناسب است در يك محدوده زاويه فضايي اندازهگيري ميگردد. پس با جمع آوري و اندازهگيري اين شدت در يك موقعيت مشخص، ميتوان ذرات در حال عبور از مقابل پرتو ليزر را در اندازههاي مختلف شمارش و دستهبندي كرد.
موارد یافت شده: 3